Prudko návykové Tiramisu jednohubky: Keď ich raz ochutnáte, nebudete sa ich môcť dojesť!

POTREBNÉ PRÍSADY
  • 480 g okrúhlych piškót
  • 250 ml presso kávy
  • 4 ČL tuzemáku
  • zopár kvapiek mandľovej arómy
  • 500 g syru Lučina
  • 4 PL preosiateho práškového cukru
  • 250 ml vyšľahanej šľahačky
  • 10 PL vaječného likéru
  • kakao na posypanie
  • špáradlá
  • (papierové košíčky)

POSTUP 
  • Vynikajúci variant Tiramisu na párty.
  • Na Tiramisu v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót, ale na tieto jednohubky ich treba aspoň 2 veľké balíky (po 240 g).
  • Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. Odhadom by stačili také 2/3. Ale ak ho urobíte z celej dávky, tak ochutnávači sa potešia. :-).
  1. Uvaríme silné presso, pridáme doň tuzemský rum a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým budeme robiť krém a potom skladať jednohubky, káva bude mať kopec času na vychladnutie.
  2. Do misy dáme Lučinu, práškový cukor, vaječný likér a všetko dobre vymiešame.
  3. Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.
  4. Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.

  1. “Vojakov” postavíme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany. Potom ich “pregúľame” na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou. Na “pokvapkávanie” sa mi osvedčila najväčšia injekčná striekačka (s objemom 20 ml). Jednohubky preložíme na čistý uzatvárateľný podnos (zase tesne vedľa seba) a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod.
  2. Po 12 hodinách ich husto posypeme klasickým “horkým” kakaovým práškom cez sitko, do stredu každej “Tiramisky” napichneme špáradlo a môžeme ich expedovať na čistý podnos, prípadne do košíčkov.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*