Prudko návykové Tiramisu jednohubky: Keď ich raz ochutnáte, nebudete sa ich môcť dojesť!

POTREBNÉ PRÍSADY
  • 480 g okrúhlych piškót
  • 250 ml presso kávy
  • 4 ČL tuzemáku
  • zopár kvapiek mandľovej arómy
  • 500 g syru Lučina
  • 4 PL preosiateho práškového cukru
  • 250 ml vyšľahanej šľahačky
  • 10 PL vaječného likéru
  • kakao na posypanie
  • špáradlá
  • (papierové košíčky)

POSTUP 
  • Vynikajúci variant Tiramisu na párty.
  • Na Tiramisu v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót, ale na tieto jednohubky ich treba aspoň 2 veľké balíky (po 240 g).
  • Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. Odhadom by stačili také 2/3. Ale ak ho urobíte z celej dávky, tak ochutnávači sa potešia. :-).
  1. Uvaríme silné presso, pridáme doň tuzemský rum a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým budeme robiť krém a potom skladať jednohubky, káva bude mať kopec času na vychladnutie.
  2. Do misy dáme Lučinu, práškový cukor, vaječný likér a všetko dobre vymiešame.
  3. Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.
  4. Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.

  1. “Vojakov” postavíme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany. Potom ich “pregúľame” na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou. Na “pokvapkávanie” sa mi osvedčila najväčšia injekčná striekačka (s objemom 20 ml). Jednohubky preložíme na čistý uzatvárateľný podnos (zase tesne vedľa seba) a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod.
  2. Po 12 hodinách ich husto posypeme klasickým “horkým” kakaovým práškom cez sitko, do stredu každej “Tiramisky” napichneme špáradlo a môžeme ich expedovať na čistý podnos, prípadne do košíčkov.
DOBRÚ CHUŤ!

Written By
More from Redakcia
Pečené kura na kyslej kapuste je náš rodinný recept od pradeda! Takúto dobrôtku ste ešte nejedli…
Keď som doma prvýkrát pripravila pečené kurča na kyslej kapuste, mohli sa...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *