Pudingový koláč „Karpatka“. Podáva sa dobre stuhnutý a chladený a jeho jemná plnka má úplne geniálnu chuť.

Všetci na svete milujú pudingové koláče, ale nie každý si ich vie upiecť doma. S našim receptom to určite zvládnete v pohodlí domova!

Ingrediencie na cesto

  • 250 ml vody
  • 125 g masla
  • 180 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • Štipka soli
  • 25 g práškového cukru na posypanie

Ingrediencie na krém

  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g škrobovej múčky
  • 150 g cukru
  • 15 g vanilkového cukru

Čo sa týka krému, môžete zvoliť možnosť kúpenia pudingu v obchode a pripraviť si ho podľa návodu.

Postup

  1. Prvým krokom je príprava cesta. Nalejte si vodu do hrnca a vložte do nej na kúsky narezané maslo a soľ. Zmes nechajte roztopiť za stáleho miešania na nízkom plameni. Neprivádzajte to k varu!

  1. Keď sa maslo rozpustí, odstránite hrniec z ohňa. Pridáte múku a dobre premiešate. Vráťte hrniec na plameň a varte dovtedy, kým nezbelie a neprestane sa lepiť na dno hrnca. Potrvá to približne 3 minúty.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*