- Teraz si cesto presuňte do väčšej misky a primiešajte k nemu vajíčka – jedno po druhom. Uistite sa, že cesto nie je tekuté. Je lepšie, ak to budete robiť vareškou a nie mixérom. Cesto by malo byť husté, jednotné a lesklé.
- Vezmite si plech na pečenie, vysteľte ho papierom na pečenie a začnite na neho ukladať cesto. Môžete to robiť pomocou lyžice alebo si cesto rozotriete ako zvyčajne po celej ploche. Nebude to mať žiaden vplyv na výslednú chuť.
- Plech vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť 35 minút. Počas tejto doby rúru neotvárajte.
- Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. Je lepšie, ak maslo bude mäkšie, preto si ho vyberte z chladničky o niečo skôr. Vylejte si do hrnca 100 ml mlieka a mierne ho zohrejte. Následne ho odstráňte z plameňa, pridajte múku, škrob a dôkladne premiešajte, aby vám nevznikli hrudky. Prilejte zvyšné mlieko a prisypte obyčajný aj vanilkový cukor. Hrniec preložte na nízky plameň a nechajte variť, kým všetko nezhustne. Nezabudnite na neustále miešanie!
- Hotový krém premiestnite do misky a prikryte potravinárskou fóliou – nechajte úplne vychladnúť. Vďaka fólii sa na povrchu nevytvorí „kôrka“.
- Mixérom alebo metličkou si vymiešajte maslo. Následne do neho pomaly pridávajte krém a po každej porcii premiešajte.
- Vychladené cesto prerežte na polovicu a jednu stranu potrite krémom. Dôležité je prerezať ho pozdĺžne, nie priečne! Ak máte malú formu na pečenie, bude lepšie, ak si pripravíte dve cestá.
- Opatrne položte na krém druhú časť cesta. Nestláčajte ho. Posypte práškovým cukrom a nechajte minimálne hodinu odstáť v chladničke.
Poľská Karpatka je úžasný dezert, ktorý si môžete pripraviť podľa vlastných preferencii – vyskúšať rôzne varianty krému či pridať ovocie
1 2
Leave a Reply