Pudingový koláč „Karpatka“. Podáva sa dobre stuhnutý a chladený a jeho jemná plnka má úplne geniálnu chuť.

  1. Teraz si cesto presuňte do väčšej misky a primiešajte k nemu vajíčka – jedno po druhom. Uistite sa, že cesto nie je tekuté. Je lepšie, ak to budete robiť vareškou a nie mixérom. Cesto by malo byť husté, jednotné a lesklé.

  1. Vezmite si plech na pečenie, vysteľte ho papierom na pečenie a začnite na neho ukladať cesto. Môžete to robiť pomocou lyžice alebo si cesto rozotriete ako zvyčajne po celej ploche. Nebude to mať žiaden vplyv na výslednú chuť.

  1. Plech vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť 35 minút. Počas tejto doby rúru neotvárajte.

  1. Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. Je lepšie, ak maslo bude mäkšie, preto si ho vyberte z chladničky o niečo skôr. Vylejte si do hrnca 100 ml mlieka a mierne ho zohrejte. Následne ho odstráňte z plameňa, pridajte múku, škrob a dôkladne premiešajte, aby vám nevznikli hrudky. Prilejte zvyšné mlieko a prisypte obyčajný aj vanilkový cukor. Hrniec preložte na nízky plameň a nechajte variť, kým všetko nezhustne. Nezabudnite na neustále miešanie!

  1. Hotový krém premiestnite do misky a prikryte potravinárskou fóliou – nechajte úplne vychladnúť. Vďaka fólii sa na povrchu nevytvorí „kôrka“.
  2. Mixérom alebo metličkou si vymiešajte maslo. Následne do neho pomaly pridávajte krém a po každej porcii premiešajte.

  1. Vychladené cesto prerežte na polovicu a jednu stranu potrite krémom. Dôležité je prerezať ho pozdĺžne, nie priečne! Ak máte malú formu na pečenie, bude lepšie, ak si pripravíte dve cestá.
  2. Opatrne položte na krém druhú časť cesta. Nestláčajte ho. Posypte práškovým cukrom a nechajte minimálne hodinu odstáť v chladničke.

Poľská Karpatka je úžasný dezert, ktorý si môžete pripraviť podľa vlastných preferencii – vyskúšať rôzne varianty krému či pridať ovocie

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*