Punčové rožteky, ktoré si obľúbi každý člen rodiny. Starý recept mojej mamy.

Ingrediencie:

Najprv budeme potrebovať základné linecké cesto:

  • 500g hladkej múky
  • 150g práškového cukru
  • 1 palmarín
  • 1 vajce
  • 1 vanilínový cukortelegraph.co.uk

Na punčovú hmotu:

  • 200 g piškót
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 100 g stuženého tuku (omega)
  • 4 lyžice kakaa
  • 4 lyžice rumu (i viac)
  • nakrájané kandizované ovocie napríklad aj hrozienka v rume
  • pomleté oriešky

Postup:

  1. Linecké cesto: Z cukru, palmarínu, múky, vajíčka a vanilínového cukru vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, mali by byť trochu hrubšie, než klasické. Pečieme 25-30 min na 170 stupňov. Treba sledovať.
  2. Punčová hmota: Pomleté piškóty zmiešame so všetkými prísadami a dáme vychladiť.
  3. Medzitým si z lineckého cesta vykrojíme rožteky (mesiačiky), na ktoré po upečení tvarujeme hmotu, ja ju vytláčam sáčkom na zdobenie. Potom rohlíčky máčame do čokolády alebo ich len ozdobíme podľa želania a dáme do chladu odpočinúť.

Zdieľajte tento skvelý recept na punčové rožteky so svojimi priateľmi!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*