Ingrediencie:
Základ z pusiniek:
- 6 bielkov
- 300 g cukru
- 1 polievková lyžica zemiakovej múky
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- soľ
Krém:
- krém 30% 330 ml
- syr mascarpone 250 g
- 1 šálka práškového cukru
Ostatné:
- broskyne v sirupe (plechovka)
Príprava:
Príprava pusiniek:
- Z bielkov vyšľaháme mixérom tuhý sneh (ja používam mixér s otočnou misou a ide to perfektne).
Ku koncu šľahania pomaly pridávame zvyšné suroviny, teda cukor, zemiakovú múku, citrónovú šťavu a trochu soli. - Zhutnenú penu dáme do plechu vystlaného papierom na pečenie a snažíme sa z nej vytvarovať kruh.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov, potom vložte náš plech na pusinky a znížte teplotu na 150 stupňov. Pečieme ho asi 90 minút.
Pusinky nechajte v rúre, kým nevychladnú!
Krém:
- Do misky dáme všetky ingrediencie, t.j. 30% smotanu, syr mascarpone a pohár cukru práškový.
Celé to vyšľaháme mixérom do tuhej peny.
Torta:
- Vychladnuté pusinkový základ natrieme pripraveným krémom.
- Vrch ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť!😋👩🍳👌
Leave a Reply