Raffaello koláč, na každú príležitosť – 30 minút a bez pečenia!

  • Z nasledujúceho receptu pripravíte približne 6 porcií.
Suroviny
  • 500 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice škrobu
  • 4 polievkové lyžice strúhaného kokosu
  • 250 g sušienok
  • 100 g masla
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • Strúhaný kokos navyše na posypanie
  • Voliteľné: 50 g čokolády + 1 PL masla

Príprava:
  1. Odložte 150 ml mlieka a zvyšok uvarte. V 150 ml mlieka dôkladne rozmiešajte cukor, škrob a kokos, až kým nevzniknú hrudky.
  2. Keď mlieko začne vrieť, postupne za stáleho miešania pridávajte zmes škrobu a mlieka. Keď zhustne, pridajte maslo a miešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
  3. Krém nechajte 15 minút chladnúť.
  4. Na podnos alebo do plastovej misky dajte vrstvu sušienok. Na vrch natrite 1/3 krému, potom ďalšiu vrstvu sušienok a krému, až kým sa krém nerozdelí na 3 časti. Poslednú vrstvu krému posypte kokosovými vločkami.
  5. Uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Potom môžete podávať.

Voliteľnú čokoládovú vrstvu pripravíme tak, že čokoládu rozpustíme s maslom nad parou a miešame, kým nevznikne homogénna hmota. V tomto prípade natrite vrstvu čokoládového krému na vrstvu sušienok a potom ju zalejte mliečnym krémom.

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*