Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom ju len vyberiete, necháte rozmraziť a môžete podávať, na chuti zmrazenie rolády vôbec neuberie!
Čo budeme potrebovať:
1 kg mletého mäsa bravčového
mlieko, cesnak
1 lyžičku provensálskeho korenia
1 lyžičku korenia
Na náplň:
horčica
plátky syra
plátky šunky
Voliteľné: plátky slaniny, kapie …
Na vrch:
kyslá smotana
Postup:
Je dobré, aby mäsko bolo odležané, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), provensálskym korením, korením a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať.
Na druhý deň si mäsko rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.
Opatrne začneme rolovať. Nevadí, keď sa Vám sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.
Teraz dáme obe role na plech vyložený papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho, akoby skĺznu na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.
Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou nemusíte šetriť, na roláde chutí výborne.
Šup s tým do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!
Leave a Reply