Recept na Indiánkov, ktorému nikto neodolá.


Ingrediencie:
Na cesto:

  • 250 g masla, nakrájaného na kúsky, pri izbovej teplote
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • 450 g polohr.múky, preosiatej
  • 100 g kakaa
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 200 g cukru

Plnka:

  • 300 g cukru
  • 10 bielkov
  • 70 ml vody

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 120 ml oleja

Postup:

  1. Na tento dezert zmiešajte múku, cukor, kakao, vajcia, mlieko a maslo a potom mieste všetky tieto ingrediencie, kým nezískate cesto.
  2. Prikryjeme ho fóliou a necháme hodinu odpočívať. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formy s priemerom 6 cm vykrajujeme kolieska.
  3. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
  4. Krém si pripravíme tak, že bielky vyšľaháme so 150 g cukru do tuha. Mali by ste šľahať asi 20 minút. Druhú polovicu cukru rozvaríme s 25 ml vody na hustý sirup.
  5. Tento sirup postupne za stáleho šľahania pridávame k bielkom. Pomocou striekačky na pečivo naneste plnku na kolieska tromi ťahmi. Sušienky nechajte stuhnúť v chladničke.
  6. Potom roztopte čokoládu s olejom na miernom ohni. Koláčiky pokryjeme polevou. Pred podávaním ich uchovávajte v chladničke.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*