Oriešková roláda s kyslou smotanou, do ktorej sa zamilujete! BEZ MÚKY!

Ingrediencie:
  • 4 ks – vajíčka
  • 4 lyžice – Kr. cukru
  • 1 balíček – vanilkového cukru
  • 50 g – mletých vlašských orieškov
  • 200 g – kyslej smotany

Postup:
  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.
  2. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).
  4. Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravší variant môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!👌👩‍🍳
Ak sa Vám recept páči, určite ho zdieľajte aj so svojimi priateľmi:).

 

Written By
More from redakcia
Naturálne odpudzovače proti kliešťom: Otestovali sme ich a nedáme na ne dopustiť!
Rozhodli sme sa, že sa na prechádzky prírodou vybavíme repelentmi proti kliešťom....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *