Ingrediencie:
- 9 žĺtkov
- 190 g kryštálového cukru
- 190 g pražených, mletých lieskových orieškov (alebo vlašských orechov)
- 100 g horkého kakaa
- pár kvapiek horkej mandľovej arómy
- 1 lyžica rumu na koláče
- 8 bielkov + štipka soli
1. krém:
- 6 dcl rastlinná šľahačka
- 300 g čokolády na varenie
- 50 g bielej čokolády
- 1,5 dcl mlieka
2. krém:
- 2 sáčky Šľahačka vanilková
- 2,5 dcl mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 100 – 150 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice rumu na koláče
Dekorácia:
- 100 g mletých vlašských orechov
- čokoládová poleva (100 g čokolády na varenie, 50 ml oleja)
Príprava:
1.Na cesto vymiešame bielka so soľou a 2/3 množstva cukru. Sneh aj mixér odstavte.
2.Metličkou vyšľaháme žĺtka so zvyšným cukrom a postupne “zašľaháme” všetky ostatné suroviny. Prudko vmiešame sneh z bielkov.
3.Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (môj má 33 × 34 cm) a pečieme pri teplote 180 stupňov dvadsať minút. Opatrne vyberte z plechu a nechajte vychladnúť. Cesto dáme na plech – na papier na pečenie posypaný strúhankou.
4.Na prvý krém vymiešame šľahačku a vmiešame oba druhy čokolády, ktoré sme si roztopili v mikrovlnke a primiešali do nich studené mlieko. Krém natrieme na cesto.
5.Na druhý krém vymiešame šľahačku s mliekom, vmiešame vanilkové cukry, rum a vlašské orechy. Natrieme na prvý krém.
6.Posypeme mletými vlašskými orechmi a polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!👩🍳👍
Leave a Reply