Recept na koláč, ktorý chuťou úplne pripomína zmrzlinu: Toto neodmietnete!

Ingrediencie:
  • 9 žĺtkov
  • 190 g kryštálového cukru
  • 190 g pražených, mletých lieskových orieškov (alebo vlašských orechov)
  • 100 g horkého kakaa
  • pár kvapiek horkej mandľovej arómy
  • 1 lyžica rumu na koláče
  • 8 bielkov + štipka soli
1. krém:
  • 6 dcl rastlinná šľahačka
  • 300 g čokolády na varenie
  • 50 g bielej čokolády
  • 1,5 dcl mlieka
2. krém:
  • 2 sáčky Šľahačka vanilková
  • 2,5 dcl mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 100 – 150 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice rumu na koláče
Dekorácia:
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • čokoládová poleva (100 g čokolády na varenie, 50 ml oleja)

Príprava:

1.Na cesto vymiešame bielka so soľou a 2/3 množstva cukru. Sneh aj mixér odstavte.

2.Metličkou vyšľaháme žĺtka so zvyšným cukrom a postupne “zašľaháme” všetky ostatné suroviny. Prudko vmiešame sneh z bielkov.

3.Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (môj má 33 × 34 cm) a pečieme pri teplote 180 stupňov dvadsať minút. Opatrne vyberte z plechu a nechajte vychladnúť. Cesto dáme na plech – na papier na pečenie posypaný strúhankou.

4.Na prvý krém vymiešame šľahačku a vmiešame oba druhy čokolády, ktoré sme si roztopili v mikrovlnke a primiešali do nich studené mlieko. Krém natrieme na cesto.

5.Na druhý krém vymiešame šľahačku s mliekom, vmiešame vanilkové cukry, rum a vlašské orechy. Natrieme na prvý krém.

6.Posypeme mletými vlašskými orechmi a polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!👩‍🍳👍

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*