Recept na neskutočne chutné šľahačkové veterníky. Lepšie ste nejedli!

Skvelý recept, ktorý ma naučila našs cukrárka z dediny. Jej veterníky boli tak dobré, že si ich objednávali ľudia z ďalekého okolia. Recept sa mi zakaždým vydaril!

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

500 ml vody
160 g rastlinného tuku
320 g polohrubej múky
8 vajec
štipku soli

Pudingový krém:
1 l mlieka
3 bal. zlatého klasu
5-6 lyžíc cukru (prípadne podľa toho, ako máte radi sladké)

Šľahačková náplň:

6 lyžíc kr. cukru
2 bal. smotany na šľahanie 33% (celkovo 500 ml)

Poleva:

Môžeme použiť karamelovú, čokoládovú, rumovú, prípadne stačí len poprášiť práškovým cukrom

Postup prípravy nájdete na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*