Ingrediencie:
- 1 šálka (240 ml) vody
- 1 šálka (125 g) polohrubej múky
- 1 maslo (110 g)
- 2 lyžice cukru + 1/4 šálky na obaľovanie
- 3 vajcia
- 1/4 ČL soli
- Olej
- 1 ČL škorice
Čokoládová poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 1 šálka hustej smotany
Inštrukcie:
- V malom hrnci na strednom ohni zmiešajte vodu, 2 lyžice cukru, soľ a maslo. Priveďte do varu a znížte teplotu na minimum. Miešajte múku, kým zmes nevytvorí guľu, asi 1 minútu.
- Pridajte vajcia po jednom a po každom pridaní šľahajte, kým sa nezačlenia; potom dajte lyžičkou zmes do cukrárskeho vrecka vybaveného veľkou otvorenou hviezdicovou špičkou.
- Zahrejte olej na vyprážanie v hlbokej panvici na (180C). Pomocou cukrárskeho vrecka napichajte pásiky cesta do horúceho oleja. Vyprážajte dozlatista; scedíme na papierové utierky.
- Zmiešajte 1/4 šálky cukru a 1 ČL škorice. V zmesi prevaľkáme churros.
- Čokoládová omáčka: zohrejte hustú smotanu. Smotanu zalejeme čokoládou. Nechajte pôsobiť 1 minútu. Dobre premiešajte, kým nebude hladká.
- Ihneď podávajte.
Prajeme dobrú chuť! A ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj ďalej s ostatnými :).
Leave a Reply