Ingrediencie:
- 0,5 kg múky
- 2,5 dl mlieka (malý cukor)
- 2,5 dkg droždia
- 120 g kyslej smotany
- 1 maslo
- štipka soli
- 1 syr v črievku alebo iný krémový syr
- strúhaný syr
- kocky šunky
- paprika
- petržlen
- malá konzervovaná kukurica
Príprava:
- Droždie prepláchneme v mlieku a zo surovín vymiesime vláčne cesto. Odložíme na teplé miesto asi na 1 hodinu.
- Keď vykysne, natiahne sa do obdĺžnikového tvaru a nastúpi plnka. Najprv naň roztlačíme krémový syr , potom naň nastrúhame syr, poukladáme papriku nakrájanú na malé kocky, šunku a zväzok nasekanej čerstvej petržlenovej vňate.
- Potom cesto zvinieme najskôr zboku, potom aj zvrchu a zospodu tak, aby sme takmer zakryli plnku. Potom ho opäť roztiahnite valčekom, už opatrne.
- Nakrájajte na kocky a uložte na plech. Ich vrchy pomastíme vajcom a nastrúhame naň syr, môžeme ozdobiť aj čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút.
Dobrú chuť😋
Leave a Reply