Prísady:
- 5 šálok hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky čerstvého droždia
- 3 čajové lyžičky soli
- voda podľa potreby
- olej, rozpustené maslo
- asi 200 g syra feta (na náplň)
Príprava:
- Najprv aktivujte droždie v troche vlažnej vody, 1/2 lyžičky cukru a 1 lyžice múky.
- Z múky, soli, aktívneho droždia a vody vymiesime stredne mäkké cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.
- Cesto rozdeľte na 10 guľôčok. Každú guľôčku rozvaľkajte pomocou valčeka.
- Potom potrite jeden plát olejom a roztopeným maslom a položte naň druhý plát.
- Postup zopakujte so zvyšnými 8 plátmi po 2, aby ste vytvorili 5 dvojitých sendvičových plátov.
- Potom každý dvojitý plát rozvaľkajte valčekom na veľkosť plechu na pečenie.
- Jeden plát položte na vymastený plech, navrch pridajte trochu oleja a rozložte naň strúhaný syr.
- To isté zopakujte aj s ostatnými tromi dvojitými plátmi, na posledný plát nepridáte syr.
- Koláč nakrájajte na kúsky, potrite olejom a nechajte kysnúť 40 minút alebo dlhšie.
- Čím viac rastie, tým je mäkší.
- Pečieme pri teplote 200 C do zlatohneda (približne 40 minút).
Leave a Reply