Recept na špeciálny syrový koláč mojej babičky!

Prísady:
  • 5 šálok hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky čerstvého droždia
  • 3 čajové lyžičky soli
  • voda podľa potreby
  • olej, rozpustené maslo
  • asi 200 g syra feta (na náplň)
Príprava:
  1. Najprv aktivujte droždie v troche vlažnej vody, 1/2 lyžičky cukru a 1 lyžice múky.
  2. Z múky, soli, aktívneho droždia a vody vymiesime stredne mäkké cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.
  3. Cesto rozdeľte na 10 guľôčok. Každú guľôčku rozvaľkajte pomocou valčeka.
  4. Potom potrite jeden plát olejom a roztopeným maslom a položte naň druhý plát.
  5. Postup zopakujte so zvyšnými 8 plátmi po 2, aby ste vytvorili 5 dvojitých sendvičových plátov.
  6. Potom každý dvojitý plát rozvaľkajte valčekom na veľkosť plechu na pečenie.
  7. Jeden plát položte na vymastený plech, navrch pridajte trochu oleja a rozložte naň strúhaný syr.
  8. To isté zopakujte aj s ostatnými tromi dvojitými plátmi, na posledný plát nepridáte syr.
  9. Koláč nakrájajte na kúsky, potrite olejom a nechajte kysnúť 40 minút alebo dlhšie.
  10. Čím viac rastie, tým je mäkší.
  11. Pečieme pri teplote 200 C do zlatohneda (približne 40 minút).
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*