Recept na úžasné cesto na pizzu a omáčku: Ak máte radi tenkú a chrumkavú pizzu, ste na správnom mieste!

Zloženie:
  • 300 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čakanky (možno vynechať)
  • 1 PL srvátky (kyslá smotana, jogurt, kefír alebo ocot)
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 12,5 g droždia (štvrtinové)
  • 175 ml vody
Príprava:
  1. Odmerajte múku, rozpustite droždie vo vlažnej vode a všetky prísady vymieste v chlebovom stroji. Po 1 hodine vypnite, cesto vyklopte na stôl a rozvaľkajte na tenký plát.
  2. Môžete miesať aj ručne, ale je to samozrejme pracnejšie. Vložila som ho do studenej rúry a nechala pol hodiny kysnúť. Medzitým pripravím omáčku na pizzu.

Omáčka na pizzu
  • 200 g pretlaku (polovica nádoby)
  • 1/2 hlavy cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • štipka cukru
  • 1 čajová lyžička oregana
  • 1 čajová lyžička bazalky
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky rozmarínu
  • kúsok bobkového listu
  • 1 dl vody
Postup:
  1. Cibuľu opečte na oleji do sklovita, pridajte cesnak, trochu opečte, potom pridajte paradajkový pretlak, vodu, oregano, ostatné koreniny a soľ. Dusím, kým sa mi nevytvorí dobrá hustá omáčka. V prípade potreby upravím konzistenciu škrobom.
  2. Cesto potriem omáčkou a navrch dám posýpku. Ja ich doplním plátkami paradajok alebo sušenými paradajkami. Strúham veľa syra, ktorý mám po ruke.
  3. Pečiem v plynovej rúre na 6, kým nie je hotový. Približne 15-20 minút.
Prajeme dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Pehy, škvrny a čierne bodky sú preč: Domáca liečba s dvoma zložkami, ktorá robí zázraky!
Domáce pleťové tonikum: Vďaka nemu budete vyzerať oveľa mladšie. Toto konkrétne tonikum...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *