Recept na úžasné cesto na pizzu a omáčku: Ak máte radi tenkú a chrumkavú pizzu, ste na správnom mieste!

Zloženie:
  • 300 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čakanky (možno vynechať)
  • 1 PL srvátky (kyslá smotana, jogurt, kefír alebo ocot)
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 12,5 g droždia (štvrtinové)
  • 175 ml vody
Príprava:
  1. Odmerajte múku, rozpustite droždie vo vlažnej vode a všetky prísady vymieste v chlebovom stroji. Po 1 hodine vypnite, cesto vyklopte na stôl a rozvaľkajte na tenký plát.
  2. Môžete miesať aj ručne, ale je to samozrejme pracnejšie. Vložila som ho do studenej rúry a nechala pol hodiny kysnúť. Medzitým pripravím omáčku na pizzu.

Omáčka na pizzu
  • 200 g pretlaku (polovica nádoby)
  • 1/2 hlavy cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • štipka cukru
  • 1 čajová lyžička oregana
  • 1 čajová lyžička bazalky
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky rozmarínu
  • kúsok bobkového listu
  • 1 dl vody
Postup:
  1. Cibuľu opečte na oleji do sklovita, pridajte cesnak, trochu opečte, potom pridajte paradajkový pretlak, vodu, oregano, ostatné koreniny a soľ. Dusím, kým sa mi nevytvorí dobrá hustá omáčka. V prípade potreby upravím konzistenciu škrobom.
  2. Cesto potriem omáčkou a navrch dám posýpku. Ja ich doplním plátkami paradajok alebo sušenými paradajkami. Strúham veľa syra, ktorý mám po ruke.
  3. Pečiem v plynovej rúre na 6, kým nie je hotový. Približne 15-20 minút.
Prajeme dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Trvá to len dve minúty, ale môžete zachrániť život…
Čo je vlastne mŕtvica? Mŕtvica alebo odborne cievna mozgová príhoda je náhle...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *