Recept na vláčny jablkový perník, ktorý vydrží dlho čerstvý. Ideálny ku čaju alebo kávičke.

Postup:

1.) Hneď na začiatku si nastavte rúru na 180°C aby sa nahriala.
2.) V miske si zmiešajte všetky suroviny.
3.) Časť jabĺk si môžete nastrúhať na hrubšie pásiky a časť na tenšie, ak sú jablka príliš šťavnaté, tak pridajte viac múky alebo vystískajte šťavu z jabĺk.
4.) Príliš veľa šťavy môže spôsobiť, že vám koláč poriadne nenarastie.

5.) Zmes vylejte na pomastený a múkou vysypaný plech a zarovnajte ju lopatkou.
6.) Pečte približne 25 minút. Na záver môžete koláč potrieť džemom a poliať čokoládou, prípadne len poliať čokoládou alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.
7.) Množstvo týchto surovín je vhodné ak chcete použiť väčší plech, pri menšej forme alebo tortovej forme použite polovičnú dávku.

Prajeme dobrú chuť 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*