Prísady na cesto:
- 50 dkg polohr. múky
- 15 dkg tuku
- 15 dkg práškového cukru
- 3 žĺtky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Trochu mlieka alebo kyslej smotany
Na plnenie:
- 1 upečený plát
- 10 dkg margarínu
- 2 až 3 čajové lyžičky kakaového prášku, práškového cukru, rumovej arómy
džem, mlieko.
Glazúra :
- 3 vaječné bielky
- 15 dkg kryštálového cukru
Postup:
- Tuk rozdrobte a vypracujte cesto s ostatnými ingredienciami, pridajte toľko mlieka alebo smotany, aby vzniklo pružné cesto. Upečieme z neho 3 plechy.
- Na plnku rozdrvíme 1 plát, zalejeme horúcim mliekom, potom pridáme ostatné suroviny, premiešame a pridáme toľko mlieka, aby sme získali jemnejšiu hmotu. (z tohto množstva nebude až tak veľa plnky, preto pečiem ďalší plát z polovičnej dávky cesta).
- Naplníme medzi dva pláty a vrchný plát trochu pritlačíme. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny (asi 15-20 minút) a rozotrieme na cesto a môžeme posypať aj strúhaným kokosom, čokoládou alebo čímkoľvek, čo máte radi!
Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply