Ruské klobúky: Výborný tip na slávnostné pečivo, ktoré si viete rýchlo pripraviť z bežných surovín!

  • Ruské klobúky sú nielen veľmi obľúbené, ale aj veľmi chutné kolieska s vanilkovým krémom, kokosom a čokoládou.
Potrebujeme:
Cesto:
  • 12 vajec
  • 12 lyžíc kr. cukor
  • 10 lyžíc voda
  • 3 lyžice kakao
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
  • 250 g polohrubá múka
Krém:
  • 500 ml mlieko
  • 5 lyžíc hladká múka
  • 1 bal. vanilkový cukor
  • 150 g Kr. cukor
  • 125 g maslo
  • 100 g práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
  • 100 g čokoláda
  • 50 g maslo
  • 2 lyžice olej
  • 150 g kokos

Postup:
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom (4 lyžice) do peny.
  2. Žĺtky spolu s cukrom (8 lyžíc) vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
  3. Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  4. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  5. Mlieko, múku, Kr. a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň – uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
  6. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
  7. Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  8. Vyšľaháme hladký krém.
  9. Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom.
  10. Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose. Nakoniec už len čokoládová poleva: Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej.
Prajeme dobrú chuť a príjemnú prípravu :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*