Rýchle, lacné a NENÁROČNÉ JEDLO: Zapečené mleté ​​mäso so zemiakmi, smotanou a cibuľou!

Mleté mäso je v obchodoch často dostupnejšie a jeho príprava je tiež o poznanie menej náročná, než u veľkých kusov mäsa na steak a podobne. Je to teda ideálna surovina na prípravu rýchleho jedla.

Jednoduché, rýchle a chutné. Presne také je zapečené bravčové mäso, ktoré môžete spojiť so  zemiakmi a zeleninou. Získate tak mäso, prílohu i zeleninu spojené v jednom pokrme vďaka zapečeniu.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

  • mleté ​​bravčové mäso – 400 gramov
  • huby – 100-150 g
  • zemiaky – 6 kusov
  • cibuľa – 1 ks
  • vajcia
  • kyslá smotana – 1 šálka
  • cesnak – 2 strúčiky
  • soľ, korenie

Takto budeme postupovať:

Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na pásiky a huby na malé kúsky. Zmiešajte huby, cibuľu, mleté ​​mäso, soľ a korenie.

Zmiešajte smotanu s drveným cesnakom, pridajte vajcia, soľ a korenie. Do zapekacej misy vyskladajte polovicu zemiakov a pokryte ich náplňou. Navrch opäť naskladajte zemiaky a zalejte ich pripravenou omáčkou. Pečte pri 180-200 stupňoch jednu hodinu. Posledných 5 minút pridajte k zapečeniu na povrch strúhaný syr.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

 

Written By
More from Redakcia
Zabudnite na kupované horálky zo supermarketu. Takto jednoducho si ich doma urobíte aj vy!
Kto by nemiloval tradičné slovenské horálky? Ale čo, keď si ich môžete...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *