- Stačí 300 g mletého mäsa, 300 g kapusty, 2 zemiaky a kyslá smotana. Nie je potrebná žiadna príloha!
- Toto jedlo šetrí čas aj peniaze, pretože vďaka kapuste spotrebujete menej mäsa. Na chuti však neuberiete, práve naopak. Jedinečná kombinácia mletého mäsa a kapusty vám poskytne skutočný gurmánsky zážitok!
Potrebujeme:
- 300 g mletého mäsa
- 300 g kapusty
- 2 zemiaky
- 2 PL kyslej smotany
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- soľ a korenie podľa chuti
- ďalšie korenie alebo bylinky podľa chuti
Postup:
- Umyte a nakrájajte kapustu nadrobno. Vložte ju do misy, zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút odstáť. Nechajte odkvapkať. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájajte nadrobno. K mletému mäsu postupne pridajte všetky prísady – cibuľu, kapustu a zemiaky, pričom z nich vytlačte čo najviac šťavy, aby neboli mokré. Pridáme soľ, korenie, prípadné ďalšie korenie podľa chuti, smotanu, vajcia a dôkladne premiešame.
- Vytvarujeme mäsové guľky ľubovoľného tvaru a veľkosti. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a guľky ukladáme vedľa seba. Nakoniec ich potrite kyslou smotanou alebo paradajkovou omáčkou, aby mali krajšiu farbu a ešte lepšiu chuť.
- Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 45 minút. Hotovo.
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply