Rýchle, mäsové karbanátky na plechu. Zabudnite na dlhé státie pri sporáku!

  • Stačí 300 g mletého mäsa, 300 g kapusty, 2 zemiaky a kyslá smotana. Nie je potrebná žiadna príloha!
  • Toto jedlo šetrí čas aj peniaze, pretože vďaka kapuste spotrebujete menej mäsa. Na chuti však neuberiete, práve naopak. Jedinečná kombinácia mletého mäsa a kapusty vám poskytne skutočný gurmánsky zážitok!

Potrebujeme:
  • 300 g mletého mäsa
  • 300 g kapusty
  • 2 zemiaky
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ďalšie korenie alebo bylinky podľa chuti


Postup:
  1. Umyte a nakrájajte kapustu nadrobno. Vložte ju do misy, zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút odstáť. Nechajte odkvapkať. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájajte nadrobno. K mletému mäsu postupne pridajte všetky prísady – cibuľu, kapustu a zemiaky, pričom z nich vytlačte čo najviac šťavy, aby neboli mokré. Pridáme soľ, korenie, prípadné ďalšie korenie podľa chuti, smotanu, vajcia a dôkladne premiešame.
  2. Vytvarujeme mäsové guľky ľubovoľného tvaru a veľkosti. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a guľky ukladáme vedľa seba. Nakoniec ich potrite kyslou smotanou alebo paradajkovou omáčkou, aby mali krajšiu farbu a ešte lepšiu chuť.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 45 minút. Hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*