Bravčové kotlety sú vynikajúce na hubovej omáčke. Ak však chcete vyskúšať niečo naozaj gurmánske a anglické, pridajte do nich brandy. Tento recept je chutný na zbláznenie a pritom jeho príprava je jednoduchšia, ako keď idete vyprážať rezne.
Gurmánska príchuť, štýlový tanier, zdravé a chutné jedlo. A navyše je pripravené za pár minút. Ak chcete skúsiť tento recept, ale nežiadajú sa vám práve bravčové kotlety, pokojne použite inú časť prasiatka, ktorú máte radi. Toto jedlo vynikajúco chutí aj keď sa pripravuje z obyčajného bravčového karé, ale rovnako dobré je z panenky.
Ak ste sa predsa rozhodli, že použijete kotlety, dbajte na ich prípravu. Kľúčom k dobre pripraveným kotletám je pečenie. Nemusíte ich však dávať na dlhú dobu do rúry. Na takéto pečenie vám perfektne postačí aj panvica a stredný plameň. Potom na niekoľko minút kotlety jednoducho premiestnite do rúry na vyššiu teplotu. Mnoho ľudí bravčové kotlety varí a preto výsledný efekt nemusí byť až taký vydarený.
Budeme potrebovať:
4 bravčové kotletky
4 šálky nakrájaných čerstvých šampiňónov
2-3 väčšie šalotky nakrájané na tenké kolieska
2 PL nasekanej pažítky
2 strúčiky cesnaku
½ šálky brandy
1 šálka šľahačkovej smotany
½ hrnčeka vývaru, alebo bujónu
1 PL slnečnicového oleja
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL soli
Postup prípravy na druhej strane >
Leave a Reply