Sedliacke bravčové rezne na prírodno s hubami: S týmto receptom sa mi ešte nikdy nestalo, že by bolo mäso tvrdé alebo vysušené.

Postup prípravy:

Mäso si osolíme a okoreníme. Na panvici si rozohrejme olej a kotlety necháme opiecť na strednom ohni približne 5-7 minút z každej strany. Po opečení na panvici premiestnime kotlety do zapekacej misky a neprikryté vložíme do rúry na teplotu 175 stupňov. Necháme ich tam približne tak dlho, kým budeme pripravovať omáčku.

V prípade, že robíme inú časť bravčoviny, napríklad panenku, alebo karé, do rúry mäso dávať nemusíme, stačí ho pripraviť na spôsob steakov na panvici.

Vo výpeku, ktorý ostal z kotliet osmažíme nakrájané šampiňóny do zlatista. V prípade potreby pridáme na panvicu olej, alebo maslo. Keď sa trochu podusia, pridáme k nim šalotku a cesnak a necháme opäť pár minút povariť.

Potom pridáme brandy. Necháme odpariť alkohol a vmiešame smotanu. Varíme, kým omáčka mierne nezhustne. Keď začne hustnúť, pridáme kurací vývar, alebo bujón a opäť varíme až pokým omáčka nezíska potrebnú konzistenciu.

V prípade, že nám omáčka nechce zhustnúť, po malých častiach pridávame maslo. To jej dodá tú správny šmrnc.

Omáčku ochutíme soľou a korením. Vyberieme si kotlety z rúry a vložíme ich k omáčke.

Podávame ozdobené nasekanou pažítkou. Výborne chutia s opekanými zemiačikmi, ale ak sa chcete blysnúť pred známymi, pripravte im k jedlu extra zdravú grilovanú zeleninu. K mäsu sa hodí fantasticky, len pozor, aby ste to neprehnali s paprikou. Tá by mohla potlačiť chuť jemných šampiňónov. Prajeme dobrú chuť!

artandthekitchen.com

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*