Ingrediencie:
Kvasnice
- 1/2 šálky teplej vody
- 5 g cukru
- 8 g instantného droždia
Cesto:
- 430 g múka
- 67 g vegánskeho masla
- 125 ml sójového / kokosového / ovseného mlieka (podľa toho, čo preferujete)
- 73 g cukru
- 6 g soli
Škoricová náplň:
- 110 g kokosového cukru
- 10 g škorice
- 50 g vegánskeho masla
- hrozienka
Poleva:
- 100 g práškového cukru
- 2 čajové lyžičky margarínu/kokosového oleja (podľa toho, čo preferujete)
- štipka vanilky
- 1/4 šálky sójového mlieka
Postup:
- Do malej misky dáme teplú, ale nie horúcu vodu. Miešajte s cukrom, kým sa nerozpustí, potom pridajte droždie. Nechajte postáť 6-7 minút.
- Cesto: Do veľkej misy dáme dva poháre múky. Rozpustite maslo, potom pridajte mlieko, cukor a soľ. Zmes by mala byť teplá. Premiešame s droždím a miešame do hladka. Vypracované cesto vložíme na hodinu na teplé miesto. Po uplynutí tejto doby, pridajte zvyšok múky. Chvíľu miesime a potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm do tvaru obdĺžnika.
- Cesto vymastíme maslom a posypeme cukrom zmiešaným so škoricou (Pozn. – kokosový cukor dodá cestu jemnú karamelovú príchuť – môžete použiť aj iný) a hrozienkami. Zavinieme ako roládu a nakrájame na kúsky hrubé 3-4 cm, vložíme do formy a pečieme 25-30 minút pri 180 stupňoch.
- Poleva: Práškový cukor zmiešame s rozpusteným margarínom a vanilkou, potom pomaly pridávame sójové mlieko, až kým nebude mať mierne tekutú konzistenciu. Nakoniec ňou polejeme hotové slimáky a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tieto škoricové slimáky aj so svojimi priateľmi:). Ďakujeme.
Leave a Reply