Škoricové slimáky: Chutné a veľmi jednoduché na prípravu, ideálne pre celú rodinu!

Ingrediencie:
Kvasnice
  • 1/2 šálky teplej vody
  •  5 g cukru
  • 8 g instantného droždia
Cesto:
  • 430 g múka
  •  67 g vegánskeho masla
  • 125 ml sójového / kokosového / ovseného mlieka (podľa toho, čo preferujete)
  • 73 g cukru
  • 6 g soli
Škoricová náplň:
  • 110 g kokosového cukru
  • 10 g škorice
  • 50 g vegánskeho masla
  • hrozienka
Poleva:
  • 100 g práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky margarínu/kokosového oleja (podľa toho, čo preferujete)
  • štipka vanilky
  • 1/4 šálky sójového mlieka

Postup:
  1. Do malej misky dáme teplú, ale nie horúcu vodu. Miešajte s cukrom, kým sa nerozpustí, potom pridajte droždie. Nechajte postáť 6-7 minút.
  2. Cesto: Do ​​veľkej misy dáme dva poháre múky. Rozpustite maslo, potom pridajte mlieko, cukor a soľ. Zmes by mala byť teplá. Premiešame s droždím a miešame do hladka. Vypracované cesto vložíme na hodinu na teplé miesto. Po uplynutí tejto doby, pridajte zvyšok múky. Chvíľu miesime a potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm do tvaru obdĺžnika.
  3. Cesto vymastíme maslom a posypeme cukrom zmiešaným so škoricou (Pozn. – kokosový cukor dodá cestu jemnú karamelovú príchuť – môžete použiť aj iný) a hrozienkami. Zavinieme ako roládu a nakrájame na kúsky hrubé 3-4 cm, vložíme do formy a pečieme 25-30 minút pri 180 stupňoch.
  4. Poleva: Práškový cukor zmiešame s rozpusteným margarínom a vanilkou, potom pomaly pridávame sójové mlieko, až kým nebude mať mierne tekutú konzistenciu. Nakoniec ňou polejeme hotové slimáky a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tieto škoricové slimáky aj so svojimi priateľmi:). Ďakujeme.

Written By
More from redakcia
Bylinný recept, ktorý sa postará o vaše zuby a ústnu dutinu!
Bylinkové oleje majú všestranné použitie, hodí sa aj na starostlivosť o zuby...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *