INGREDIENCIE:
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
- 1 liter mlieka
- 3 plné polievkové lyžice pšeničnej polohr. múky
- 3 plné polievkové lyžice zemiakovej múky
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 1 šálka cukru
- 2 žĺtky
- cca 600 g kakaových sušienok
- 200 g masla
- 1 téglik ríbezľového lekváru alebo slivkového lekváru
- kakao
POSTUP:
- ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Nalejte 1 a 1/2 hrnčeka mlieka a dôkladne ho premiešajte s pšeničnou múkou, zemiakovou múkou, kakaom, cukrom, žĺtkami a likérom, ak nejaký použijete.
- Zvyšné mlieko prevaríme (dôkladne, kým nezačne vrieť), potom doň za intenzívneho miešania metličkou prilejeme zmes, ktorú sme pripravili. Varte, občas premiešajte.
- Hotový puding po uvarení odstavte z ohňa, prelejte do čistej misy a nechajte úplne vychladnúť (na vrch môžete dať potravinovú fóliu, aby sa vám nevytvorila šupka).
- Mäkké maslo šľaháme asi 3 minúty, kým sa nenafúkne, potom postupne, v krátkych intervaloch, za stáleho šľahania pridávame puding.
- VRSTVENIE: Formu s rozmermi cca 20 x 30 cm (môže byť aj väčšia) vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Striedavo vrstvíme sušienky a pudingový krém, pričom takýchto vrstiev urobíme 4 alebo 5, ale v druhej vrstve odspodu by mal byť namiesto krému lekvár. Na vrchu by tiež mala byť tenká vrstva krému.
- Koláč posypte kakaom a dajte na pár hodín alebo cez noc do chladničky. Môžete si ho pripraviť deň vopred.
TIPY
Voliteľne môžete do krému pridať 4 polievkové lyžice pomarančového alebo amaretto či orechového likéru alebo 2 polievkové lyžice silného alkoholu.
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!😋👌🤩
Leave a Reply