Skvelý, čokoládový dezert BEZ PEČENIA, s ríbezľovým lekvárom!

INGREDIENCIE:
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
  • 1 liter mlieka
  • 3 plné polievkové lyžice pšeničnej polohr. múky
  • 3 plné polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 1 šálka cukru
  • 2 žĺtky
  • cca 600 g kakaových sušienok
  • 200 g masla
  • 1 téglik ríbezľového lekváru alebo slivkového lekváru
  • kakao

POSTUP:
  1. ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Nalejte 1 a 1/2 hrnčeka mlieka a dôkladne ho premiešajte s pšeničnou múkou, zemiakovou múkou, kakaom, cukrom, žĺtkami a likérom, ak nejaký použijete.
  2. Zvyšné mlieko prevaríme (dôkladne, kým nezačne vrieť), potom doň za intenzívneho miešania metličkou prilejeme zmes, ktorú sme pripravili. Varte, občas premiešajte.
  3. Hotový puding po uvarení odstavte z ohňa, prelejte do čistej misy a nechajte úplne vychladnúť (na vrch môžete dať potravinovú fóliu, aby sa vám nevytvorila šupka).
  4. Mäkké maslo šľaháme asi 3 minúty, kým sa nenafúkne, potom postupne, v krátkych intervaloch, za stáleho šľahania pridávame puding.
  5. VRSTVENIE: Formu s rozmermi cca 20 x 30 cm (môže byť aj väčšia) vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Striedavo vrstvíme sušienky a pudingový krém, pričom takýchto vrstiev urobíme 4 alebo 5, ale v druhej vrstve odspodu by mal byť namiesto krému lekvár. Na vrchu by tiež mala byť tenká vrstva krému.
  6. Koláč posypte kakaom a dajte na pár hodín alebo cez noc do chladničky. Môžete si ho pripraviť deň vopred.

TIPY
Voliteľne môžete do krému pridať 4 polievkové lyžice pomarančového alebo amaretto či orechového likéru alebo 2 polievkové lyžice silného alkoholu.

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!😋👌🤩

Written By
More from redakcia
Jedno z najsilnejších prírodných antibiotík, aké veda pozná! Poznáte ho?
Tento olej pochádza z listov a výhonkov rastliny oregano, botanicky známej ako...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *