Skvelý recept na vanilkové rožky: Obľúbená a tradičná dobrota!

  • Tieto tradičné vianočné vanilkové rožky sú dokonalým spojením jemného maslového cesta a lahodnej vône vanilky. Ich krehká konzistencia a sladká vôňa zaručia, že sa na vašom sviatočnom stole stanú neodmysliteľnou klasikou, ktorú bude chcieť každý vyskúšať.

Ingrediencie:

  • 280 g hladkej múky
  • 210 g masla
  • 100 g mletých vlašských orechov alebo mandlí
  • 70 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • Práškový a vanilkový cukor na obalenie

Postup:

  1. Príprava cesta: Zmiešajte múku, mleté orechy, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Pridajte studené maslo a vypracujte hladké cesto. Nechajte odpočívať v chladničke minimálne hodinu.
  2. Tvarovanie: Z cesta formujte malé rožky a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Pečenie: Pečte pri teplote 180°C približne 10-12 minút, kým nezačnú jemne zlatnúť.
  4. Obalenie: Po upečení, ešte horúce rožky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj obrázka:bonivari

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*