Ingredience
- 5 vaječných bielkov
- 250 gramov mascarpone
- 1 šľahačka
- 100 gramov klasického cukru
- 250 gramov práškového cukru
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- lupienky z mandlí
- čerstvé maliny
Postup prípravy
Najprv si oddelíme bielky z vajíčok.
Bielky si dáme do vyššej misky a žĺtky odložíme bokom.
Môžeme ich neskôr použiť napríklad do smaženice.
Bielky začneme vyšľahávať mixérom a pomaly po častiach pridávame citrónovú šťavu a cukor.
Vyšľaháme hustú a lesklú hmotu.
Na plech vyložíme papier na pečenie a rovnomerne potrieme bielkami.
Posypeme mandľami a pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180 stupňov
Upečené bielky necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém z mascaropone.
Vyšľaháme si šľahačku spolu s cukrom a mascarpone.
Krém následne nanesieme na upečené bielky.
Krém vyskladáme pár malinami a pomaly začneme rolovať roládu pomocou papiera.
Po umotaní rolády ju vcelku dáme vychladnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Pred podávaním ju môžeme ešte ozdobiť malinami, lístkami mäty alebo iným ovocím.
Prajeme dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
zdroj: irecept.cz
Leave a Reply