Slávnostná malinová roláda s mascarpone a len z 5-tich bielkov! Jednoduchý recept

Ingredience

  • 5 vaječných bielkov
  • 250 gramov mascarpone
  • 1 šľahačka
  • 100 gramov klasického cukru
  • 250 gramov práškového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • lupienky z mandlí
  • čerstvé maliny

Postup prípravy

Najprv si oddelíme bielky z vajíčok.

Bielky si dáme do vyššej misky a žĺtky odložíme bokom.

Môžeme ich neskôr použiť napríklad do smaženice.

Bielky začneme vyšľahávať mixérom a pomaly po častiach pridávame citrónovú šťavu a cukor.

Vyšľaháme hustú a lesklú hmotu.

Na plech vyložíme papier na pečenie a rovnomerne potrieme bielkami.

Posypeme mandľami a pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180 stupňov

Upečené bielky necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém z mascaropone.

Vyšľaháme si šľahačku spolu s cukrom a mascarpone.

Krém následne nanesieme na upečené bielky.

Krém vyskladáme pár malinami a pomaly začneme rolovať roládu pomocou papiera.

Po umotaní rolády ju vcelku dáme vychladnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Pred podávaním ju môžeme ešte ozdobiť malinami, lístkami mäty alebo iným ovocím.

Prajeme dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

zdroj: irecept.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*