Stačia 3 ingrediencie a koláč Gubanc je hotový!

Priznajme si, že nie každý je kuchynská víla. Niektorí ľudia neradi pečú a niektorí na to nemajú čas. Ak hľadáte rýchly, jednoduchý a ľahko pripraviteľný koláč, máme pre vás recept na majstra sveta. Vyskúšajte to, ak máte cez víkend hostí!

Zloženie:
  • 500 gramov lístkového cesta
  • 200 gramov mäkkého masla
  • 250 ml kondenzovaného mlieka

Príprava:
  1. Nakrájajte cesto na pásiky široké asi 1 cm.
  2. Umiestnite ich na vyložený plech a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
  3. Nechajte tyčinky vychladnúť.
  4. Medzitým pripravte krém vyšľahaním masla mixérom.
  5. Prilejte kondenzované mlieko a opäť šľahajte mixérom.
  6. Pripravte koláč. Upečené tyčinky položte na fóliu vedľa seba a potom na ne dajte krém, jednu alebo dve vrstvy. Nechajte si pár tyčiniek na ozdobu. Na vrch nalejte krém a zrolujte.
  7. Koláč dajte na hodinu alebo dve, prípadne aj na noc do chladničky.
  8. Vyberte ho z chladničky, odstráňte fóliu a posypte rozdrvenými tyčinkami. Táto dekorácia bude veľmi efektná.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*