Starodávne tajomstvo našich starých rodičov, za ktoré vám vaše telo poďakuje!

Srvátka je vedľajší produkt pri výrobe syra, ktorý sa nemusí vyhadzovať, je veľmi zdravá, ak ju používate rozumne. Obsahuje veľmi kvalitné bielkoviny, ale je tiež bohatá na enzýmy, kyselinu mliečnu, vápnik, draslík, fosfor, horčík a má nízky obsah kalórií.

Zlepšuje chuť do jedla a má priaznivý vplyv na trávenie, znižuje vysoký krvný tlak, cholesterol, riziko mŕtvice, zvyšuje svalovú hmotu, posilňuje imunitný systém a môže pomôcť predchádzať stresu a depresii. Pravidelná konzumácia vám tiež pomôže zbaviť sa toxínov a nadbytočných kilogramov. Oplatí sa ju zaradiť do svojho jedálnička!

Vyrobte si čerstvú srvátku doma!

Prevarte 1 liter mlieka, nechajte ho mierne vychladnúť a potom doň vyžmýkajte šťavu z jedného citróna. Premiešajte a nechajte odstáť, kým sa nevyzráža zelenožltá srvátka. Srvátku z mlieka sceďte a uložte do sklenenej nádoby v chladničke.

Keď to urobíte, získate dva veľmi zdravé produkty, kravský tvaroh a srvátku. Vypite minimálne 500 ml srvátky denne, ale môžete vypiť až 1 liter srvátky, pretože je veľmi zdravá.

Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*