Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Starý recept našich babičiek – je jednoduché, ale skutočne výborné jedlo zo zemiakov a údeného mäska.

Potrebujeme:

1.5 kg zemiakov
150 ml oleja
400 g údeného mäsa – nakrájané na kocky
4 strúčiky cesnaku
150 ml mlieka
4 lyžice hladkej múky
soľ
korenie
majoránka
bravčová masť

Postup:

Zemiaky očistíme a do veľkej misy nahrubo nastrúhame. Pridáme mäso, cesnak (nakrájaný nadrobno, alebo prelisovaný), soľ a korenie. Premiešame a prípadne scedíme prebytočnú šťavu. Nakoniec do zmesi vmiešame múku a mlieko, premiešame a navrstvíme na plech vymazaný bravčovou masťou.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Najlepšie kuracie rezne aké som kedy jedla. Tajomstvo spočíva v TEJTO marináde…
Klasickým nedeľňajším jedlom sú vo väčšine rodín práve rezne so zemiakovou kašou,...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *