Tenké cesto, smotanovo čokoládová plnka, tenké cesto a na vrchu tmavá čokoláda. Výborná sladká dobrota. Mňam!

Budeme potrebovať:

Cesto:

3 ks – vajcia
250 g – práškový cukor
2 lyžice – kakao
70 ml – olej
30 ml – mlieko
350 g – polohrubá múka
1 bal. – prášok do pečiva

Krém:

700 ml – smotana na šľahanie
70 g – kr. cukor
150 g – tmavá čokoláda
1 lyžička – vanilkový extrakt
1 lyžica – rum

Vrch:

150 g – tmavá čokoláda
2 lyžice – olejQ

Postup:

1.

Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 25 x 30 cm, ktorý vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

2.

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, olej, mlieko a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca 20 – 25 minút. Upečené cesto rozdelíme na polovicu.

3.

Smotanu, cukor, vanilku a rum vyšľaháme do tuhej šľahačky. Čokoládu nad parou rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme ju k vyšľahanej šľahačke a spojíme.

4.

Na jeden plát cesta navrstvíme krém, pekne uhladíme a položíme druhý plát cesta. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Dobrú chuť!

Pokračovanie >

Written By
More from Redakcia
Špeciálny recept na langoše podľa mojej mamy – úžasne dlho vydržia!
Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime. Jednoducho...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *