Šťavnatý koláč s čokoládovou a arašidovou náplňou, jednoduchý a neuveriteľne lahodný!


Ingrediencie:
Na čokoládovú kôrku:

  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 60 ml teplej vody
  • 200 g zmäknutého masla
  • 175 g cukru
  • 4 vajcia
  • 225 g polohr.múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny

Na krém z arašidového masla:

  • 300 g bielej čokolády
  • 200 ml hustej smotany
  • 150 g arašidového masla

Na čokoládovú ganache:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 100 ml hustej smotany

Na polievanie kôrky):

  • 120 ml teplého mlieka
  • 1-2 lyžice kakaového prášku

Na ozdobu:

  • čokoládové kúsky

Príprava:

Ak máte radi bohaté, čokoládové pochúťky, ktoré sa ľahko pripravujú a ešte rýchlejšie miznú – tento koláč je pre vás.

Kombinácia šťavnatej kôrky, arašidového masla a krémovej čokolády je hitom pre všetky príležitosti. Nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti a jeho chuť je ako z cukrárne.

Tip:
Pre ešte sýtejšiu chuť pridajte do krému s arašidovým maslom štipku soli – vyzdvihne plnú vôňu čokolády.

Rúru zapneme na 175°C a plech s rozmermi 20×20 cm vystelieme papierom na pečenie. Kakaový prášok zmiešame s teplou vodou a necháme vychladnúť.

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom pridávame vajcia a po každom pridaní dobre prešľaháme. Primiešame kakao, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Zmes nalejte do formy na pečenie a pečte 30–40 minút, kým špáradlo nevyjde čisté. Ochlaďte kôru a nakrájajte na dve kôry.
  2. Pripravte krém: Bielu čokoládu roztopte so smotanou na dvojitom varnom paneli alebo na miernom ohni a potom vmiešajte arašidové maslo. Miešajte do hladkého, lesklého krému. Nechajte vychladnúť do roztierateľnej konzistencie.
  3. Pripravte ganache: Zahrejte smotanu na bod varu, potom nalejte na nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa nevytvorí lesklá čokoládová ganache. Pred nalievaním nechajte mierne stuhnúť.
  4. Ak chcete, polejte kôru teplým čokoládovým mliekom, aby zmäkla. Medzi dve kôrky rozotrieme krém z arašidového masla.
  5. Nalejte ganache a rovnomerne rozotrite. Ozdobte strúhanou čokoládou a nechajte tortu stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*