Studená, čokoládová torta: Určite si pochutnáte vy aj vaša rodina!


Ingrediencie:
  • 1,3 litra mlieka
  • 3 čokoládové pudingy (3 x 40 g bez cukru)
  • 1 polievková lyžica pšeničnej múky
  • 1 polievková lyžica zemiakovej múky
  • 250 g cukru
  • 200 g masla alebo margarínu
Okrem toho:
  • 3 balenia čokoládových sušienok (3 x 250 g)
  • 350 g džemu z čiernych ríbezlí
  • Kakao na posypanie

Postup:
  1. 1,3 litra mlieka nalejeme 300 ml misy, v ktorej zmiešame pudingy, pšeničnú múku a zemiakovú múku. Zvyšok mlieka, teda 1 liter, prevaríme s cukrom. Keď mlieko vrie, prilejeme zmes (mlieko, múku a puding) a miešame do varu. Puding stále miešame, inak sa pripáli. Po uvarení puding prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
  2. Maslo alebo margarín vymiešame mixérom, kým nie je nadýchané, potom postupne pridávame vychladnutý puding a vymiešame dohladka. 200 g hmoty dáme do misky a zvyšok rozdelíme na dve rovnaké časti.
  3. Plech s rozmermi 24 x 38 cm vystelieme papierom na pečenie. Na spodok, po celej ploche, poukladajte sušienky, v prípade potreby orežte. Polovicu pudingu dáme na sušienky, rozotrieme po celej ploche a prikryjeme sušienkami. Ďalšou vrstvou je vrstva ríbezľového džemu, ktorý urovnáme po celej ploche. Na to znova poukladáme sušienky a potom druhú polovicu pudingu.
  4. Všetko prikryjeme poslednou vrstvou sušienok. Sušienky prikryjeme tenkou vrstvou pudingovej hmoty (200 g, ktorú sme si predtým odložili). Všetko posypeme kakaom. Tortu dáme do chladničky minimálne na 12 hodín.

Dobrú chuť! 👩‍🍳👌
Zdieľajte aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*