Nakladaná uhorka je jediný nálev, ktorý stojí nad nimi všetkými. Poznáte však aj jej tajné vlastnosti? Prere ľudský organizmus sú prospešné v mnohých smeroch, no môžu prekvapivo pôsobiť aj na stav mysle. Pozrime sa ako!
Kyslé uhorky môžu priamo ovplyvniť niektoré veci, ako napr nervozita a úzkosť. Táto schopnosť už bola testovaná. V jednej štúdii sa jeho účinky skúmali aj proti neurotizmu a sociálnej úzkosti. A výsledky jednoznačne ukázali anxiolytické účinky kyslej uhorky.
Keďže fermentované potraviny obsahujú veľa probiotík, majú pozitívny vplyv na tráviaci systém.
Aj keď vzťah medzi nimi nie je úplne jasný, vedci sa domnievajú, že zdravý tráviaci systém robí aj mozog zdravším a v dôsledku toho sa drasticky znižuje úroveň strachu, úzkosti a nervozity.
Inými slovami, ten, komu takéto problémy bránia v spoločenskom živote, by si mal namiesto antidepresív zjesť tanier kyslej kapusty alebo pár nakladaných uhoriek.
Tieto jedlá ovplyvňujú nielen myseľ. Probiotiká posilňujú imunitný systém a pomáhajú telu oveľa úspešnejšie bojovať s chorobami. Zakyslené mliečne výrobky dokážu lepšie stráviť aj tí, ktorí trpia miernou citlivosťou na laktózu.
Kyslá uhorka denne už môže pomôcť, ak sme nervózni, pretože musíme predniesť prejav na bratovej svadbe alebo prednášať. Celkovo sú chutné, takže nie je dôvod ich z nášho jedálnička vynechávať.
Leave a Reply