Super recept na “teplú zmrzlinku”: Sladká pena pokrytá čokoládou a chrumkavá oblátka, mňam…

Zloženie:
  • 1,5 šálky práškového cukru
  • polievková lyžica vody
  • 3 vaječné bielky
  • rovná čajová lyžička kyseliny citrónovej
  • vanilková aróma
  • čokoládová poleva
  • zmrzlinové kornútky

Príprava:
  1. V miske miešajte bielky, cukor a vodu počas jednej minúty. Po uplynutí tohto času umiestnite misu nad vodný kúpeľ a zmes miešajte 12 minút (misa sa nesmie dotýkať horúcej vody). Krém bude čoraz hustejší.
  2. Potom misu vyberte z vodného kúpeľa, pridajte kyselinu  citrónovu a arómu a miešajte ešte pol minúty.
  3. Hotovým krém naplníme kornútky, polejeme čokoládou a môžeme podávať.
Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*