Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta ,
- 1 vanilínový cukor ,
- 500 ml mlieka ,
- 5 vajec ,
- 150 g práškového cukru ,
- 2 zlaté klasy ,
- 500 g jemné ho tvarohu
- 150 g práškového cukru
Príprava:
- Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech až po horný okraj. Do mixéra dáme žĺtky, 150 g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme.
- Do rozmixovanej zmesi postupne pridávame mlieko a tvaroh. Nakoniec postupne prisypeme obidva Zlaté klasy, dobre premixujeme a hmotu vylejeme na lístkové cesto.
- Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry do polotuha pri teplote 180 °C. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 150 g práškového cukru. Natrieme ho na cesto a dopečieme pri 150 °C, pokiaľ sneh nezozlatne.
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť!
Leave a Reply