Švédska torta podľa receptu mojej tety: Chuť je veľmi lahodná!

Ingrediencie:

  • 100 g nakrájaných mandlí
  • 200 g mletých mandlí
  • 4 vajcia (veľké)
  • 220 g cukru
  • 100 ml sladkej smotany
  • 250 g zmäknutého masla

Príprava:

  1. Zapnite rúru na 175 stupňov. 100 g mandľových listov rozložíme na papier na pečenie a trochu opečieme v rúre (pozor, aby sa nepripálili).
  2. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky s 80 g cukru a 100 ml sladkej smotany dáme do kastróla a na miernom ohni stále miešame metličkou, kým nezačne hustnúť. NESMIE vrieť! Keď krém zhustne, za stáleho miešania ho schladíme v ľadovej vode.
  3. Maslo vmiešame po malých kúskoch mixérom do krému. Maslo a smotana musia mať rovnakú teplotu. Krém dáme do chladu!
  4. Bielka vyšľaháme dotuha a zároveň pridáme 120 g cukru. Pomaly a postupne vmiešame 200 g mletých mandlí. Na plechu pokrytom papierom na pečenie vytvarujeme z cesta obdĺžnik s rozmermi približne 35 x 25 cm. Pečieme asi 15 minút pri 175 stupňoch.
  5. Na papier na pečenie nasypeme zvyšok cukru a upečenú sušienku otočíme. Jemne odstráňte papier a nechajte ho vychladnúť. Nakrájajte na dve rovnaké časti.
  6. Jednu časť natrieme tretinou krému, položíme druhú časť a krémom potrieme celú tortu. Posypeme opečenými mandľovými lupienkami.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*