Tajné tipy na varenie pečene, ktoré málokto pozná a vďaka ktorým bude kuracia pečeň chutná!

Pečeň je veľmi zdravá potravina, ktorú konzumuje veľa ľudí najmä kvôli vysokému obsahu železa. Vysoký obsah železa pomáha zdravšej krvi v tele. Odborníci na výživu odporúčajú konzumovať pečeň niekoľkokrát týždenne, ale v domácich kuchyniach ju nájdete len zriedka.

Okrem toho, že je pečeň chutná, má aj mnoho ďalších pozitívnych účinkov vrátane toho, že je skvelým zdrojom vitamínov.

Vitamín A je hojne zastúpený v husacích a kuracích pečienkach a v pečienkach niektorých rýb, vitamín B1 v bravčových pečienkach, vitamín B6 najmä v kuracích pečienkach, vitamín C v teľacích a kuracích pečienkach, vitamín E tiež v teľacích a kuracích pečienkach, ale sú bohaté aj na kyselinu listovú, železo a zinok a sú dobrým zdrojom vápnika a draslíka.

Ako získate mäkkú pečeň?

Toto je veľmi dobrá otázka pre tých, ktorí majú nepríjemnú skúsenosť s tvrdou pečeňou. Keď ju osolíte, je to rozdiel, pretože sa stane tvrdou a nejedlou, takže to je jedno z tajomstiev. Dochutiť ju treba až vtedy, keď je takmer hotová.

Ak viete, že v ten deň budete jesť pečeň, veľmi užitočným tipom je uskladniť ju v chladničke v troche oleja deň predtým, ako ju chcete pripraviť. Pokryte ju úplne olejom. Keď ju vyberiete z chladničky, bude mäkká ako maslo a takmer nemožné ju zle uvariť, nech už s ňou budete variť čokoľvek.

Podeľte sa o tieto tipy aj so svojimi blízkymi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*