Tajomstvo šošovicového prívarku, o ktorom veľa ľudí nevie.

Nielenže prináša šťastie, ale je aj chutný. Každý vie, že ho treba vopred namočiť, no existuje pár trikov, ako to dotiahnuť do dokonalosti.

Kúpite ho na trhu, odvážený. Šošovicový prívarok je dokonalý, keď nie je príliš riedky, ale ani príliš hustý a má dokonalú chuť.

Tu je náš recept:

Potrebujete:

  • 50 gramov šošovice
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • červená paprika
  • bobkový list
  • horčica
  • cukor
  • Šťava z 1 citróna
  • klobása podľa chuti
  • 1 malý téglik kyslej smotany

Príprava:

  1. Uvaríme dobre umytú šošovicu s veľmi jemne nakrájanou červenou cibuľou a cesnakom. Keď je šošovica polomäkká, pridáme kolieska klobásy a osolíme.
  2. Keď je šošovica mäkká, spravíme si zápražku z červenej papriky a pridáme ju k zmesi. Potom pridajte 1-2 lyžice cukru podľa chuti, rovnaké množstvo horčice a vytlačte citrónovú šťavu. Pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.
  3. Ak sa prívarku nedarí zhustnúť, zvyknem do kyslej smotany pred pridaním k košošovici, primiešať trochu múky.

Dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*