Tajomstvo žltého tvarohu bolo odhalené: Každá gazdinka to doteraz robila zle!

Jednou zo zdravých a vynikajúcich pochutín je žltý tvaroh, ktorý si podľa správnej receptúry môže pripraviť každý aj doma.

Ak ste o ňom ešte nepočuli alebo ste ho ešte neskúšali, tento rok si ho určite urobte, pretože svojou príjemnou chuťou vás ozaj osloví.

Urobte to takto

Žltý tvaroh v podstate nevyžaduje nič iné ako vajcia, mlieko a nejaký druh sladidla (cukor, med, alternatívne sladidlá). Pomery zvyčajne vyzerajú takto: 1 liter mlieka, 10 vajec, 2 polievkové lyžice sladidla (možno zmeniť podľa chuti).

Vajcia je potrebné zmiešať so sladidlom a za stáleho miešania pridať do už vriaceho mlieka. Malo by sa variť, kým sa bielkovina nevyzráža v tekutine a nespojí sa na kúsky.

Keď s tým skončíte, vložte to do husto tkanej ľanovej látky. Zviažte rohy utierky a zaveste ju na miesto v kuchyni alebo špajzi, kde môže voľne visieť a pomocou gravitácie z nej môže srvátka vytekať do nižšie umiestnenej nádoby.

Ak prebytočná srvátka vytiekla, uložte ju do chladničky.

Môžete ho aj doplniť a dobrôtky

Ešte predtým, ako ho zavesíte do utierky, môžete k vzniknutým hrudkám tvarohu pokojne primiešať akékoľvek ďalšie ingrediencie, ktoré máte radi, ako sú hrozienka, iné sušené ovocie, semienka alebo dokonca ich zmes.

Ak máte radi chuť vanilky a škorice, môžete ju pridať do šťavy počas varenia a získate tak skutočnú dobrotu.

Jedinečné korenie

Medzi klasické koreniny patrí vanilka a škorica, no ak ste odvážnejší, môžete do zmesi pridať aj mätu, citrónovú trávu, aníz, kardamón a klinčeky.

Veľmi dobrý nápad môže byť aj pridať nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru, čo tiež prináša výborný konečný výsledok.

Dá sa dokonca pripraviť aj na slano

Ak je v rodine niekto s menšou chuťou na sladké, nemal by si nechať ujsť túto skvostnú proteínovú bombu. Môžete si ho pripraviť aj bez pridania cukru, ale dochutiť ho soľou a trochou korenia.

Ako extra prísady môžete pridať cibuľu, pažítku, šalotku, bylinky a dokonca aj opečenú slaninu.

Iné využitie žltého tvarohu

Žltý tvaroh sa dá jesť nielen s chlebom, šunkou, vajíčkami a zeleninou, ale dá sa použiť aj do iných jedál. Môžete ho dať do štrúdle alebo iných plnených koláčov, knedlí, palaciniek alebo ovocnej krémovej polievky.

Rozhodne vyskúšajte a nezabudnite sa podeliť o recept aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*