TAK SILNÝ, ŽE DOKÁŽE UTLMIŤ BOLESŤ CHRBTA, REUMU A DNU: Recept na tento domáci balzam si určite zapíšte!

Taký silný, že dokáže zmierniť bolesti chrbta a svalov a urýchliť hojenie zlomenín. Kostihoj je rastlina, ktorá sa už roky používa v službách zdravia a krásy.

Naši predkovia ho používali pri bolestiach a rôznych zápalových ochoreniach kože. Hoci je považovaná za jednu z najliečivejších rastlín, treba byť opatrný.

Kostihojové krémy sa používajú výhradne na vonkajšie použitie. Len preto, že je taká silná, každý musí vedieť, ako vyrobiť túto domácu mast.

Medzi liečivé vlastnosti kostihoja lekárskeho patria silice, triesloviny, sliz, cholín a vzácna látka alantoín. Alantoín ako hlavná aktívna zložka koreňa podporuje granuláciu a regeneráciu tkaniva.

Ako funguje kostihoj?

Stimuluje obnovu pokožky, pôsobí proti drsnej a popraskanej pokožke, pomáha pri športových úrazoch.

Lieči rany, zápaly kĺbov, zápaly, opuchnuté a zapálené žily, dnu a zlomeniny, pomliaždeniny, vyvrtnutia, pomliaždeniny, bolesti kĺbov, osteoporózu, tenisový lakeť, zlomeniny kostí.

Bolo vedecky dokázané, že kostihojový olej zmierňuje bolesti chrbta a iné typy bolesti kĺbov a bolesti pri artritíde.

Tu je návod, ako vyrobiť kostihojovú masť s olivovým olejom

Olivový olej je vynikajúci pre pokožku, pretože je bohatý na vitamín E, ktorý pôsobí ako antioxidant, vďaka prítomnosti oleocanthalu, o ktorom sa preukázalo, že pôsobí ako ibuprofén a znižuje bolesť.

Tak získate super účinnú masť, ktorá vyživuje a zmierňuje zápal.

Potrebujete:

  • 250 g koreňa kostihoja lekárskeho
  • 40 lyžíc bravčovej masti
  • 40 lyžíc olivového oleja
  • 150 g včelieho vosku

Príprava:

Zohrievajte tuk, kým sa neroztopí, a potom ho nechajte vychladnúť. Ešte do teplého nastrúhame očistený koreň kostihoja lekárskeho. Nechajte cez noc prikryté. Kostihoj uvoľní svoje účinné látky do masti.

Na druhý deň opäť trochu zohrejeme, nech stihne odtiecť. Po scedení pridáme 40 lyžíc olivového oleja a nasekaný vosk. Varte na veľmi miernom ohni, aby sa všetko spojilo a roztopilo.

Potom odstavte z ohňa. Keď vychladnú, nalejte ich do sklenených nádob. Skladujte až rok na chladnom mieste. A najlepšie je utratiť.

Je článok užitočný? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*