Takéto oškvarkové pagáče robili naše babičky! Pripravte si ich podľa tradičného receptu.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske ,vyvaľkám do obdĺžnika , potriem zomletými oškvarkami, cesto preložím na 4 x. 25 minút nechám prikryté cesto odpočinúť. Toto opakujem ešte 2 krát. Cesto prekladám ako lístkové.

Nakoniec cesto vyvaľkám na hrúbku 1,5 – 2 cm . Nožom na ňom vytvorím hustú mriežku a vykrajujem formičkou pagáče. Skrojky trochu postláčam a dám tiež upiecť. Z taniera miznú ako prvé.

Na plechu potriem pagáče žĺtkom zmiešaným s čl mlieka a trošku soli. Na vrch pagáčikov zvyknem dávať polovice orechov , alebo tekvicové semiačka , kmín celý.

Rúru si vyhrejem na 180 stupňov. Pagáčiky pečiem asi 20 minút. Dobrú chuť.