Takto si každý kazí bylinkový čaj! Takto sa to nerobí!

Čaj z byliniek je oveľa zdravší ako čaj vo vrecúšku alebo, nedajbože, v granulách. Nikdy neviete, aké farbivá a príchute môžu tieto čaje obsahovať. Žite trochu zdravšie, namiesto toho si uvarte bylinkový čaj. Ak nemáte doma vlastnú záhradku s bylinkami a korením, môžete si na svojich cestách nazbierať divoké bylinky.

Zoznámte sa s najzákladnejšími bylinnými prostriedkami a používajte ich rozumne. V zime môžete pomocou byliniek predísť mnohým ochoreniam, chrípke, prechladnutiu, kašľu atď. Môžete si však pripraviť aj rôzne domáce prostriedky na podporu trávenia, detoxikáciu alebo dokonca na udržanie krvného tlaku.

Pozrime sa na niektoré pravidlá, ktoré musíte poznať, ak si chcete pripraviť bylinkový čaj!

  • Bylinný čaj sa nikdy nevarí, ale len namočí a nechá sa lúhovať 10-20 minút.
  • Na každé 3 gramy byliny počítajte 250 ml vody.
  • Ak pripravujete čaj z koreňa alebo tvrdej kôry byliny, nestačí ho len namáčať, ale je potrebné ho variť 5-10 minút.
  • Nepoužívajte kovové náčinie, ale drevenú alebo plastovú lyžicu. Kovové veci neutralizujú účinné látky v čaji.
  • Skôr ako začnete variť bylinkový čaj, zistite si, na čo presne slúži, koľko ho máte vypiť a kedy (pred jedlom alebo po jedle, v ktorú dennú dobu) sa odporúča.
Ak sa Vám článok páči, zdieľajte ho aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*