Talianske tiramisu je nadčasový a lahodný dezert, jedna z kulinárskych klasík, ktorá už roky teší chuťové poháriky malých i veľkých.
Je tak populárne, že sa v Taliansku každoročne koná Svetový pohár o najlepšie Tiramisu, z ktorého si môžete vybrať spomedzi mnohých súťažiacich. Stovky účastníkov pod drobnohľadom kulinárskych odborníkov pripravujú najznámejší taliansky dezert, ktorý všetci milujeme.
Tento dezert sa podáva veľmi studený, zvyčajne s kávou espresso. Tradične sa tiramisu v Taliansku jedáva na obed – najmä v horúcich dňoch. Existuje najmenej niekoľko desiatok rôznych receptov na tiramisu, ktoré sa v Taliansku vyrába v mnohých regionálnych odrodách. Tradične okrúhly, tento dezert teraz prichádza v širokej škále veľkostí a tvarov, hoci je zvyčajne obdĺžnikový alebo okrúhly.
Ingrediencie:
– balenie podlhovastých sušienok
– 250 g mascarpone
– 75 g cukru
– 3 šálky silnej kávy
– 3 vajcia
– 2 polievkové lyžice amaretta
– Kakao na dochutenie
Postup:
- Vajcia oparíme vriacou vodou. Oddeľte bielka od žĺtkov.
- Žĺtky šľaháme dlho s polovicou cukru, kým nezbelejú. Potom pridajte mascarpone a pokračujte v šľahaní, aby ste ho zapracovali.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, na záver pridáme zvyšný cukor.
- Do zmesi žĺtkov a mascarpone jemne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Pohár vystelieme sušienkami namočenými v káve s amarettom.
- Striedavo poukladajte vrstvy sušienok a krému. Dokončite krémom. Plech zakryte potravinovou fóliou a nechajte niekoľko hodín v chladničke. Tesne pred podávaním posypeme kakaom.
Dobrú chuť.😋👌
Zdieľajte tento super recept aj s ostatnými. Ďakujeme.
Leave a Reply