Existuje nespočetné množstvo spôsobov nakladanej kapusty a každý si môže zeleninu obmieňať podľa vlastnej chuti. Teraz je čas zjesť čo najviac, pretože v zime bude výber oveľa menší!
Táto nakladaná kapusta je skutočnou lahôdkou, ťažko jej odolať! Dobré je, že ju môžete zjesť už za dva dni!
Ingrediencie:
- kapusta
- mrkva
- 1 polievková lyžica soli
- 1 polievková lyžica cukru
- studená voda, potom sa uvarí
Príprava:
- 1.Očistite, umyte a nakrájajte kapustu a mrkvu na tenké pásiky.
- 2.Kapustu a mrkvu uložíme vo vrstvách alebo aj zmiešané do 3-litrového pohára alebo suda. Dobre pritlačte, aby sa tam zmestilo čo najviac.
- 3.Priveďte studenú vodu do varu a nalejte ju do pohára. Chvíľu počkajte, pretože zelenina ju nasiakne a vy ju budete musieť doplniť.
- 4.Keď ste naplnili nádobu dostatočným množstvom vody, aby bola zelenina pokrytá, pridajte soľ a cukor. Namiesto cukru môžete použiť aj med.
- 5.Nádobu vložte do hlbšej misy, pretože bude stále púšťať šťavu.
- 6.Po jednom alebo dvoch dňoch bude kapusta hotová. Časť z nej dajte na tanier, pridajte tenký plátok cibule, pokvapkajte olivovým olejom a môžete jesť.
Leave a Reply