Sekaná je jedným z najobľúbenejších mäsových pokrmov, ľahko sa pripravuje a je veľmi chutná. Je to ideálna voľba na slávnostné udalosti alebo nedeľný obed! Teraz vám tiež ukážeme, ako ľahko pripraviť mäsové guľky bez zápachu oleja po celom dome.
Zloženie:
- 40 dkg pliecka alebo chudého bravčového tuku
- 1 žemľa alebo 1 plátok chleba
- 1,5 dl mlieka
- 1 vajce
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 štipka korenia
- 5-6 polievkových lyžíc strúhanky
- olej
Príprava:
- Nakrájajte žemle na malé kocky, zalejte ich mliekom a potom ich dobre rozvaľkajte.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte ju na troche oleja.
- Mäso nakrájajte na kocky a pomeľte, vložte do hlbokej misy, pridajte zrolované žemle a cibuľu, dobre premiešajte.
- Rozšľahajte vajce a nalejte ho do otvoru uprostred mäsa, pridajte korenie a nasekaný cesnak. Po malých častiach zalejte mliekom, ktoré zostalo po namočení žemle a vymieste.
- Ručne z neho vymiesime malé guľky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na veľkom množstve oleja.
TIP: Ak nechcete, aby váš dom bol cítiť olejom, vložte mäsové guľky na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich trochou oleja a upečte v predhriatej rúre.
Medzitým ich v polovici otočte, aby boli obe strany pekne červené. Je to veľmi šikovná metóda pečenia, ktorá stojí za vyskúšanie!