Táto príprava mäsových guliek bez zápachu oleja vás nadchne!

Sekaná je jedným z najobľúbenejších mäsových pokrmov, ľahko sa pripravuje a je veľmi chutná. Je to ideálna voľba na slávnostné udalosti alebo nedeľný obed! Teraz vám tiež ukážeme, ako ľahko pripraviť mäsové guľky bez zápachu oleja po celom dome.

Zloženie:
  • 40 dkg pliecka alebo chudého bravčového tuku
  • 1 žemľa alebo 1 plátok chleba
  • 1,5 dl mlieka
  • 1 vajce
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 štipka korenia
  • 5-6 polievkových lyžíc strúhanky
  • olej
Príprava:
  1. Nakrájajte žemle na malé kocky, zalejte ich mliekom a potom ich dobre rozvaľkajte.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte ju na troche oleja.
  3. Mäso nakrájajte na kocky a pomeľte, vložte do hlbokej misy, pridajte zrolované žemle a cibuľu, dobre premiešajte.
  4. Rozšľahajte vajce a nalejte ho do otvoru uprostred mäsa, pridajte korenie a nasekaný cesnak. Po malých častiach zalejte mliekom, ktoré zostalo po namočení žemle a vymieste.
  5. Ručne z neho vymiesime malé guľky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na veľkom množstve oleja.

TIP: Ak nechcete, aby váš dom bol cítiť olejom, vložte mäsové guľky na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich trochou oleja a upečte v predhriatej rúre.

Medzitým ich v polovici otočte, aby boli obe strany pekne červené. Je to veľmi šikovná metóda pečenia, ktorá stojí za vyskúšanie!

DOBRÚ CHUŤ a nezabudnite sa podeliť o recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Written By
More from redakcia
Keď zbadáte tento príznak na nohách, mali by ste spozornieť. Je predzvesťou zlyhania srdca!
Infarkty sú zvyčajne dôsledkom chronických srdcových ochorení, ktoré sa vyvíjajú pomaly v...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *