Táto príprava mäsových guliek bez zápachu oleja vás nadchne!

Sekaná je jedným z najobľúbenejších mäsových pokrmov, ľahko sa pripravuje a je veľmi chutná. Je to ideálna voľba na slávnostné udalosti alebo nedeľný obed! Teraz vám tiež ukážeme, ako ľahko pripraviť mäsové guľky bez zápachu oleja po celom dome.

Zloženie:
  • 40 dkg pliecka alebo chudého bravčového tuku
  • 1 žemľa alebo 1 plátok chleba
  • 1,5 dl mlieka
  • 1 vajce
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 štipka korenia
  • 5-6 polievkových lyžíc strúhanky
  • olej
Príprava:
  1. Nakrájajte žemle na malé kocky, zalejte ich mliekom a potom ich dobre rozvaľkajte.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte ju na troche oleja.
  3. Mäso nakrájajte na kocky a pomeľte, vložte do hlbokej misy, pridajte zrolované žemle a cibuľu, dobre premiešajte.
  4. Rozšľahajte vajce a nalejte ho do otvoru uprostred mäsa, pridajte korenie a nasekaný cesnak. Po malých častiach zalejte mliekom, ktoré zostalo po namočení žemle a vymieste.
  5. Ručne z neho vymiesime malé guľky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na veľkom množstve oleja.

TIP: Ak nechcete, aby váš dom bol cítiť olejom, vložte mäsové guľky na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich trochou oleja a upečte v predhriatej rúre.

Medzitým ich v polovici otočte, aby boli obe strany pekne červené. Je to veľmi šikovná metóda pečenia, ktorá stojí za vyskúšanie!

DOBRÚ CHUŤ a nezabudnite sa podeliť o recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*